OGIBiz Website

Menu
2864913
Banner
2865003
Vertical Image Area
2865004

Τι είναι Reiki

Το reiki όπου έχω την τιμή να διδάσκω, είναι παγκοσμίως η πιο δημοφιλής ενεργειακή θεραπεία.

Ιδρύθηκε από τον ιάπωνα Μικάο Ουσούι, που έζησε από το 1865 έως το 1926, έναν άνθρωπο που παρέδωσε τη ζωή του στο Θείο και μέσα από την προσευχή και τη νηστεία, έλαβε ό,τι ζήτησε… το οποίο ονόμασε reiki…

Ο Δάσκαλος Ουσούι επικαλέστηκε τον Δημιουργό του σύμπαντος, να του φανερώσει τη Δύναμη της Θεραπείας και τις αρχαίες πνευματικές θεραπευτικές μας ικανότητες.

Και έτσι έγινε…

Ο άνθρωπος από την αρχή της ύπαρξης του αυτοθεραπευόταν και θεράπευε μέσω της προσευχής, όπου ένας τρόπος προσευχής σήμερα είναι και το reiki.

Ο άνθρωπος είχε και έχει αυτή την ικανότητα.

Η σύνδεσή του με το Θείο σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης ήταν δυνατή, μπορούσε συνειδητά να το αντιληφθεί, να συνδεθεί μαζί του και να βιώσει άμεσα τη θαυματουργή επίδρασή του στο φυσικό κόσμο.

Βασικά φαίνεται εκείνη την εποχή ο άνθρωπος να είχε κάποιες μνήμες από το μέρος καταγωγής του, όπου είναι τα ουράνια.

Στην αρχαία Ελλάδα είχαμε κάποιες μαρτυρίες αυτής της πραγματικότητας, όπως και της εφαρμογής ενεργειακών θεραπειών.

Καθώς η ανθρωπότητα προχώρησε ανακάλυψε άλλες θεραπευτικές μεθόδους, κάτι σαφώς πολύ ωραίο, αλλά το δυσάρεστο ήταν ότι απομακρύνθηκε από την επικοινωνία και τη σύνδεση με το μέρος προέλευσής της, τις αρετές, τις αρχές, και τις αλήθειες του Δημιουργού.

Μοιραία αλλά καθόλου τυχαία απομακρυνθήκαμε
από την αληθινή μας φύση, την ταυτότητα μας, τις ρίζες μας, χάνοντας έτσι την πρόσβαση στην ύψιστη θέαση και γνώση.

Η ανθρωπότητα λοιπόν, σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης, θεραπευόταν με αυτό που σήμερα λέμε ενεργειακή θεραπεία, μια μορφή της οποίας είναι το reiki.

To reiki λοιπόν είναι η δύναμη της υψηλότερης διάστασης του σύμπαντος, όπου μέσα από την επίκληση, διαπερνά τις ενδιάμεσες διαστάσεις, εισέρχεται στη δική μας και μεταμορφώνει την ενεργειακή κατάσταση – τη δόνηση του κόσμου από νοσηρή σε υγιή, όμορφη και φωτεινή.

Μεταμορφώνει με αυτόν τον τρόπο, ολιστικά.

Ημεταμόρφωση αυτή δηλαδή γίνεται σε όλα τα επίπεδα (υλικό, ψυχικό, νοητικό, συναισθηματικό).

Όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, από τη γέννησή μας.

Δυστυχώς όμως το έχουμε ξεχάσει. Έτσι για να μπορέσει σήμερα κάποιος να ξαναφέρει στην επιφάνεια αυτή την ικανότητα θεραπείας και γνώσης, πρέπει να καθαρίσει τον εαυτό του από περιοριστικές νοοτροπίες, που του εμποδίζουν να γίνει μάρτυρας μιας τέτοιας, υπερβατικής εμπειρίας.

Έτσι λοιπόν κάποιος μπορεί να χρειάζεται χρόνο για να αποδεσμευτεί από συνήθειες που βλάπτουν το πνεύμα του και θολώνουν την όραση και τη διαύγεια του.

Ίσως ο άνθρωπος να Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επιτύχει κάθαρση από βασικές αντιλήψεις που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τον κόσμο και την πραγματικότητα.

Κάτι που θα θεραπεύσει τα αρνητικά συναισθήματά του, τα οποία σαν σκουπίδια σκεπάζουν την αγάπη και την αγνότητα του πυρήνα του, σκεπάζουν τον αληθινό εαυτό του, που έχει πρόσβαση στη γνώση της αλήθειας!

Τότε λοιπόν οι εσωτερικές Αρετές αναδύονται πάλι στη επιφάνεια, και ο άνθρωπος πλησιάζει την εικόνα του Δημιουργού του… τότε ο άνθρωπος βρίσκει και αναγνωρίζει τον εσωτερικό, αληθινό, πνευματικό του εαυτό, εκπέμποντας την αγνή και δυνατή του ύπαρξη στη γήινη πραγματικότητα.

Όταν ο άνθρωπος καθαρίσει αρκετά από τις ψευδαισθήσεις, τότε η σύνδεση με το θείο, την ύψιστη δύναμη των συμπάντων, είναι αναμενόμενη.

Ο Δάσκαλος Ουσούι πίστευε ότι μπορούμε να θεραπεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά και να αναπτυχθούμε πνευματικά μέσω της σύνδεσης με την ύψιστη δόνηση, τον Δημιουργό.

Μέσα από την αφοσιωμένη του πνευματική άσκηση, κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια αυτή την ικανότητα.

Το επόμενο θαυμαστό έργο του ήταν να καταφέρει αυτό που έλαβε και του αποκαλύφθηκε… να το διδάξει και να το ονομάσει reiki.

Με άλλα λόγια να μπορεί να μεταδώσει αυτή την ικανότητα στους άλλους χωρίς να χρειάζεται να φτάσουν σε κάθαρση, αλλά αυτή η ίδια η ικανότητα να τους κάνει πιο εύκολη την κάθαρση.

Να μπορούν να έχουν το δώρο της θεραπείας και αυτή να κάνει πιο βατό, πιο εύκολο το δρόμο του εξαγνισμού, που τελικά αυτός οδηγεί στην πνευματική αφύπνιση και πλήρη ίαση,μέσα από τη σύνδεση με τον Δημιουργό!

Είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη το δασκάλου Ουσούι και για όλους τους δασκάλου του reiki που μοιράστηκαν μαζί του το ίδιο όραμα.

Το όραμα ενός φωτεινού κόσμου… γιατί έκανε τόσο εύκολη την επιστροφή μας στη αλήθεια…

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάθε ένας μπορεί να έρθει σε επαφή με ένα δάσκαλο του reiki. Ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να ξαναθυμηθεί τη θεραπευτική του ικανότητα, την ενέργεια του δημιουργού και να χτίσει συνειδητή σχέση μαζί της μπορεί να λάβει μέρος σε ένα σεμινάριο reiki, είναι ένας όμορφος τρόπος να προσευχόμαστε, να θεραπευόμαστε αλλά και να εξελισσόμαστε πνευματικά.

 

Αυτό που κάνουμε ως θεραπευτές reiki είναι να συνδεόμαστε με την Πηγή, όπως μας διδάσκεται στον πρώτο βαθμό του reiki και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γίνει αγωγός της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας, ώστε να μεταδοθεί σε οτιδήποτε χρειάζεται ενεργειακή ενίσχυση, είτε για θεραπεία, είτε για ανάπτυξη.

Αυτό αφορά κάθε μορφή ζωής, αλλά επίσης και οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε, γιατί τα πάντα είναι ενεργειακά πεδία, δηλαδή οι καταστάσεις, τα γεγονότα, οι σχέσεις, ακόμα οι σκέψεις και τα συναισθήματα.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν τα αλλάζουμε, μεταβάλλοντας την ενεργειακή τους συχνότητα, σε υψηλότερη.

Γιατί αυτή είναι η μόνη διαφορά που έχει μία δυσάρεστη κατάσταση από μία ευχάριστη, μία νοσηρή κατάσταση από μία υγιή, μία κατάσταση έλλειψης από μία κατάσταση αφθονίας, είναι η διαφορετική ροή ενέργειας που λαμβάνουν από την Πηγή.

Οι άνθρωποι που είναι υγιείς ή έχουν αφθονία λαμβάνουν την ενέργεια της υψηλότερης διάστασης στο σώμα τους και στη ζωή τους, σε αντίθεση με τους άλλους που την μπλοκάρουν και στερούνται όλα τα αμέτρητα δώρα που μπορεί να τους προσφέρει, όταν τους γεμίζει.

Reiki είναι η συνειδητή σύνδεση με την δύναμη που δίνει ζωή στα πάντα, την ζωντανή ενέργεια του σύμπαντος, την ενέργεια της ζωής, τον Δημιουργό και η παράδοση προς αυτή την απεριόριστη Δύναμη αγάπης, που δεν υπόκειται σε Νόμους.

Τότε η προσωπική σου ενέργεια ( ki ) ενώνεται με την Παντοδύναμη ενέργεια του Δημιουργού, λιώνει μέσα στη απεραντοσύνη και την αγάπη της… τότε όλα είναι δυνατά, τότε τα πάντα μπορούν να μεταμορφωθούν για πάντα … το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!

Ειδικότερα, Θεραπεία reiki σημαίνει θεραπεία με την Πνευματική – θεϊκή (Rei) ενέργεια (ki) του σύμπαντος και είναι δικαιωματική μας ικανότητα, αφού είμαστε μέρος της Θεϊκής Δύναμης.

Όμως στον κόσμο της ψευδαίσθησης, που ζούμε, φαίνεται να είμαστε διαχωρισμένοι από εκείνη… μέχρι να βιώσουμε την αγάπη της τόσο έντονα που φαντάζει σαν να μας χαρίζει τα πάντα… τον ίδιο τον εαυτό της…

Και έτσι είναι!

Αυτή η πνευματική ικανότητα να θεραπευόμαστε σε όλα τα επίπεδα και να θεραπεύουμε μέσω της προσευχής, της σύνδεσης δηλαδή με την Πηγή ολόκληρης της δημιουργίας, είναι κρυμμένη μέσα σε κάθε ον, ανεξαρτήτου χρώματος, εθνικότητας, πολιτισμού, παιδείας, φιλοσοφίας και θρησκείας.

Το reiki δεν διδάσκει κανένα φιλοσοφικό σύστημα και δεν είναι θρησκεία, διδάσκει μόνο τον τρόπο της σύνδεσης με τη Μία Πηγή ανεξάρτητα τι εικόνα έχουμε για αυτήν ή αν τελικά έχουμε και κάποια εικόνα…

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι επιθυμία όλων των δασκάλων reiki δεν είναι απλά η θεραπεία του πλανήτη αλλά η αρχική επιδίωξη του reiki που είναι η πνευματική μας αφύπνιση, μέσω της νοητικής μας θεραπείας και η αλλαγή στη συνείδησή μας.

Η θεραπεία είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτού του βιώματος όπου στην αρχή τουλάχιστον γίνεται χωρίς να μπορούμε να το εξηγήσουμε και να το ερμηνεύσουμε λογικά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε όσο συχνότερα μπορούμε, την πρακτική του reiki και τότε θαυμαστά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή μας!

Αρχίζουμε να θεραπευόμαστε, να καθαρίζουμε από τις περιοριστικές μας σκέψεις και να διδασκόμαστε. Με το reiki επικοινωνούμε με τον εσωτερικό πνευματικό μας εαυτό, με το θεϊκό κομμάτι μέσα μας που δεν διαχωρίζεται από το Θείο.

Έτσι ο δρόμος της αυτογνωσίας και της ανακάλυψης του γύρω κόσμου, γίνεται πλέον εύκολα.

Όλα τα μετέπειτα συστήματα reiki είχαν σαν βάση τους το σύστημα του μεγάλου Δασκάλου Ουσούι. Ένα από αυτά και το οποίο είμαι ευγνώμων που διδάσκω είναι το αγγελικό reiki.

Και εδώ σε αυτό το σύστημα γίνεται το ίδιο πράγμα, εισρέει στη διάστασή μας η θεραπευτική ενέργεια από το υψηλότερο θεραπευτικό ενεργειακό επίπεδο, το μόνο που αλλάζει είναι το κανάλι μεταφοράς.

Σε αυτή την περίπτωση η ενέργεια διαχέεται σε εμάς, μέσω όμως αγγελικών και αρχαγγελικών δυνάμεων αγάπης και αγνότητας.

Λέγετε συχνά ότι αρκετοί είναι εκείνοι, ακόμα και ιερείς. από διάφορες θρησκείες αν τον κόσμο μας, που ενώ η ίδια η θρησκεία τους αναγνωρίζει τα αγγελικά τάγματα, πλησιάζουν ανθρώπους που είχαν βιωματικές εμπειρίες με αγγέλους για να τους ρωτήσουν, αν είναι πράγματι αληθινοί. 

Βέβαια και είναι αληθινοί!

Φυσικά και είναι ζωντανοί!

 Ο θεός έφτιαξε και ανώτερες άυλες διαστάσεις, αρκετές από αυτές πολύ φωτεινές, όπου τα όντα που κατοικούν σε αυτές τις διαστάσεις έχουν άυλα φωτεινά «σώματα». 

Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι ανεξαρτήτου θρησκείας και φιλοσοφίας έχουμε φύλακα άγγελο ή φύλακες αγγέλους, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είτε ακολουθούμε το κάλεσμα τους είτε όχι.

Ακόμα και κάθε φυτό, δέντρο, λουλούδι, ζωάκι, τα πάντα έχουν αγγελική φροντίδα, ποτέ δεν είμαστε μόνοι μας. 

Η αποστολή των αγγέλων και αρχαγγέλων είναι να μας βοηθήσουν στη δική μας γήινη αποστολή, συγκεκριμένα εμάς τους ανθρώπους στη γήινη μαθητεία μας. Και να προάγουν την αλήθεια, την αγάπη, την ειρήνη και την ενότητα, με το να τραβούν συχνά την προσοχή μας όχι σε αυτά που μας χωρίζουν από τους άλλους ή στις διαφορετικότητες μας αλλά σε αυτά που μοιραζόμαστε και στις ομοιότητες μας.

Οι άγγελοι πάντα μας προβάλουν αυτά που μας ενώνουν, όπου είναι περισσότερα και πιο ουσιαστικά, από αυτά που μας χωρίζουν.

Οραματίζονται ένα κόσμο φωτεινό!

Το μέλημα τους είναι να φέρνουν το φως στη γη, να την κάνουν όλο και πιο φωτεινή!

Περιμένουν δε τη στιγμή, που όλες οι φυλές του κόσμου θα αναγνωρίσουν αυτή τη σπουδαιότητα και θα κάνουν το ίδιο μέσω της πανίσχυρης προσευχής, που μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα!

Οι άγγελοι περιμένουν τη στιγμή, που όλοι θα προσευχόμαστε κάτω από την ίδια ομπρέλα ανεξαρτήτως της θρησκείας μας.

Οι άγγελοι είναι εδώ να μας στηρίξουν και να μας φροντίσουν με την ανιδιοτελή αγάπη τους και την απίστευτη δύναμή τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το θρήσκευμά μας, την καταγωγή μας, ακόμα και για την στάση, που κρατάμε απέναντι στα πράγματα.

Είναι εδώ ό,τι και αν γίνει και ό,τι και αν κάνουμε και δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε αγγελικό reiki, για να τους ζητήσουμε βοήθεια και θεραπεία.

Θα το κάνουν, όπως και να ‘χει…

Main Description
2865575

Follow me on Social Media

 

Footer
2864918