OGIBiz Website

Menu
2864913
Banner
2866446
Vertical Image Area
2866447

Τι είναι η ανθοθεραπεία

Η φύση κρύβει πολλά μυστικά και έχει πολλές δυνατές θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και ανίατες ασθένειες… Η ανθοθεραπεία είναι δώρο της φύσης και τα ανθοϊάματα παρασκευάζονται από λουλούδια που είναι εντελώς ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ενώ επιδρούν αγνά αλλά δυνατά, αρχικά στο αιθερικό μας σώμα.

Ακριβέστερα, η ανθοθεραπεία είναι μία ενεργειακή θεραπεία που ανακάλυψε στις αρχές του 20 ου αιώνα, ο διάσημος Άγγλος γιατρός και ομοιοπαθητικός Έντουαρτ Μπαχ, ο οποίος είχε ανακαλύψει μέχρι τότε επτά βασικά εμβόλια, όπου χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Ο Έντουαρτ Μπαχ Κάποια στιγμή αρρώστησε από καρκίνο και οι συνάδελφοι του, του έδωσαν το πολύ τρείς μήνες ζωής. Ο Έντουαρτ Μπαχ όμως, όχι μόνο επέζησε, αλλά μετά την ανάρρωση του εγκατέλειψε την ιατρική και αποφάσισε να ερευνήσει την εναλλακτική ιατρική, ακολουθώντας τα διδάγματα του Ιπποκράτη και του ιδρυτή της ομοιοπαθητικής Σάμουελ Χάνεμαν που υποστήριζαν ότι «Δεν υπάρχουν ασθένειες αλλά ασθενείς». Ο Μπαχ πίστευε ότι η ασθένεια είναι το αποτέλεσμα της κακής ψυχικής κατάστασης του ατόμου, που ρυθμίζεται από την νοητική και πνευματική του κατάσταση.

Είναι γεγονός όμως ότι η αξιοσέβαστη και ανεκτίμητη ιατρική δεν έχει πρόσβαση στον ψυχικό κόσμο, ενώ η ενεργειακή θεραπευτική επιδρά σε όλα τα επίπεδα μίας ύπαρξης, για αυτό και ονομάζεται ολιστική θεραπευτική. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι ενεργειακές θεραπείες θεραπεύουν την αιτία της ασθένειας, είτε τα συμπτώματα εμφανίζονται στο σώμα, είτε στα συναισθήματα, είτε στη νόηση, γιατί επιδρούν στη νοητική κατάσταση του πάσχοντος σε βαθιά όμως επίπεδα, πέρα από το συνειδητό νου.

Οι ενεργειακές θεραπείες επιδρούν στον υποσυνείδητο νου, που είναι ο κυρίαρχος της νοητικής μας κατάστασης και όλου του ψυχικού και συναισθηματικού μας κόσμου. Σε αυτό το σημείο λοιπόν έχει τις ρίζες της κάθε δυσαρμονία, η οποία μεταβάλλεται εύκολα, αν αλλάξουμε την ενεργειακή της κατάσταση. Αν η αιτία που κρύβεται σε αυτό το κρυφό μέρος δεν καθαρίσει, δεν επιτυγχάνεται ποτέ πλήρης ίασης και εμφανίζεται το συχνό φαινόμενο της προσωρινής θεραπείας.

Συγκεκριμένα η ενεργειακή υψηλή υγιής δόνηση του εκάστοτε άνθους που αντανακλά τις δονήσεις των ανώτερων φωτεινών πεδίων της δημιουργίας, χορηγείται στο ενεργειακό πεδίο του πάσχοντος, μετατρέποντας το από ασθενές σε σθεναρό, σε υγιή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει η νοητική μας κατάσταση και από εκεί όλα τα υπόλοιπα επίπεδα του εαυτού μας. Γιατί όλα τα μέρη του εαυτού μας, αλληλεπιδρούν και αντιστοιχούν το ένα στο άλλο. Αλλάζοντας την ασθενή ενέργεια ενός οργανισμού με τη δόνηση της ανώτερης φύσης του, όλα τα άλλα επίπεδα προσαρμόζονται πάρα πολύ εύκολα στη νέα δόνηση.

Τότε το σώμα έχει την κατάλληλη ενέργεια και ξεκινά τη διαδικασία της αυτοθεραπείας. Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι πάντα με αυτό τον τρόπο γινόμαστε καλά. Ο Osho το αναφέρει ξεκάθαρα « Η θεραπεία δεν προέρχεται από έξω. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τα φάρμακα είναι να βοηθούν το σώμα να φέρει σε δράση τη δικιά του θεραπευτική δύναμη. Η υγεία δεν μπορεί να επιβληθεί από έξω, είναι απόσταγμα της ενέργειάς σου».

Για να μπορέσουμε όμως να επηρεάσουμε το ενεργειακό μας πεδίο μέσω του ενεργειακού πεδίου ή αλλιώς της αιθερικής ουσίας των φυτών, δέντρων και αγριολούλουδων, χρειάζεται να παρασκευαστούν τα ιάματα τους, με ειδικό τρόπο.

Τα άνθη βράζονται κατά προτίμηση κάτω από τον ήλιο φρέσκα, για αρκετές ώρες και με αυτό τον τρόπο επιδρούν στο ενεργειακό – αιθερικό μας επίπεδο. Αν τα αποξεραίναμε και τα πίναμε σαν ρόφημα θα επιδρούσαν στο φυσικό – υλικό επίπεδό μας, όχι στο ενεργειακό και θα πρόσφεραν διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Ωστόσο η θεραπεία στηρίζεται στο άνθος του φυτού, γιατί αυτό περιέχει τις περισσότερες θεραπευτικές ουσίες. Είναι μία έκρηξη όλων των ουσιών του φυτού, είναι η κορύφωση και η εκδήλωση της αγάπης και της ομορφιάς…

Το εκπληκτικό λοιπόν είναι ότι τα ανθοϊάματα βοηθούν να καθαρίσει το μυαλό μας, να αποκτήσουμε διαύγεια και έτσι να αναδυθεί από μέσα μας η εσωτερική γνώση.

Με αυτόν τον τρόπο αναπόφευκτα βοηθούν να έρθουν στη επιφάνεια οι κρυμμένες αρετές που μας έχουν δοθεί από τον δημιουργό μας, επιτρέποντάς μας επομένως μία καθαρή επικοινωνία μαζί του ή αρχικά μία καθαρή επικοινωνία και συντονισμό με την ψυχή μας και τον εσωτερικό, πνευματικό, αληθινό μας εαυτό.

Τα ανθοϊάματα είναι μία ιερή θεραπεία, γιατί οδηγούν στο να βιώσουμε την αρμονία μεταξύ νου – ψυχής - σώματος με τελικό προορισμό την σύνδεση όλων αυτών με το Πνεύμα…

♦ «Κάθε γνήσια γνώση έρχεται από μέσα»

♦ «Η τελική και ολοκληρωτική θεραπεία θα έρθει από μέσα, από την ίδια τη ψυχή, η οποία, χάρη στην ευσπλαχνία Του, ακτινοβολεί αρμονία σε ολόκληρη την προσωπικότητα, όταν εμείς το επιτρέπουμε»

♦ «Η λειτουργία των ιαμάτων αυτών συνίσταται στο να ανυψώνει τους κραδασμούς μας, να ανοίγει τα κανάλια μας για την υποδοχή του Πνευματικού μας Εαυτού, να πλημμυρίζει τη φύση μας με τη συγκεκριμένη αρετή που έχουμε ανάγκη και να ξεπλένει από πάνω μας το σφάλμα εκείνο που είναι η αιτία του κακού. Έχουν τη δυνατότητα σαν την ωραία μουσική ή ό,τι άλλο που μας ανυψώνει και μας δίνει έμπνευση, να υψώνουν την ίδια τη φύση μας και να μας φέρνουν πιο κοντά στη ψυχή μας, χαρίζοντας μας έτσι ειρήνη και ανακούφιση από τα βάσανα μας.

Θεραπεύουν όμως όχι επιτιθέμενα κατά της ασθένειας, αλλά πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις όμορφες δονήσεις της ανώτερης φύσης μας, στην παρουσία της οποίας η αρρώστια λιώνει και χάνεται όπως το χιόνι στη λιακάδα. Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία παρά μόνο αν υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία, ειρήνη στο νου και εσωτερική ευτυχία»

♦ «Μην αφήσετε την απλότητα αυτής της μεθόδου να σας αποτρέψει από την χρήση της, γιατί θα ανακαλύψετε ότι όσο προχωράτε στη έρευνα σας, τόσο θα αντιλαμβάνεστε την απλότητα όλης της δημιουργίας»

Δρ. Έντουαρτ Μπαχ

Main Description
2866448

Follow me on Social Media

 

 

Footer
2864918