OGIBiz Website

Menu
2864913
Banner
2865597
Main Description
2866939

Τι είναι η θεραπεία Su Jok

Η θεραπεία su jok, όπου στα κορεάτικα su (σου) σημαίνει χέρι και jok (τζοκ) σημαίνει πόδι, αν και έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, ανακαλύφθηκε από τον νοτιοκορεάτη επιστήμονα, γιατρό και καθηγητή πανεπιστημίου Πακ Ζε Βου, τα τελευταία 35 χρόνια.

Ενώ η διάδοσή της επεκτείνεται παγκοσμίως, με γοργούς ρυθμούς. Είναι μία πολύ αποτελεσματική εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, την οποία διδάχτηκα από τον Σέρβο γιατρό, Μλάντεν Τεοβανοβιτς (Mladen Teovanonic) έναν από τους καλύτερους μαθητές του Μεγάλου Δασκάλου Πακ Ζε Βου.

Ο Δάσκαλος Μλάντεν Τεοβάνοβιτς μετά το θάνατο του δασκάλου του, εξέλιξε το su jok στο Oriology Trinicore Evtherapy (O.T.E.), γιατί πρόσθεσε μέσα στη μέθοδο τρείς βασικές έννοιες.

Αρχικά την έννοια των ορίων στη θεραπευτική διαδικασία, εξού και το Oriology. Έχει μεγάλη σπουδαιότητα για την ολοκληρωτική θεραπεία, η αναγνώριση των ορίων μας, η οποία μας βοηθάει στην αυτογνωσία και στο μέτρο, επομένως την ισορροπία μας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα όρια μας, μέχρι που μπορούμε και επιτρέπεται να φτάσουμε. Τα όρια μας βέβαια όλο και επεκτείνονται, καθώς φεύγουν οι περιοριστικές πεποιθήσεις.

Όταν όμως τα θέτουμε και τα σεβόμαστε, αυτό μας βοηθά να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στο μυαλό μας, να δείχνουμε σεβασμό σε αυτόν αλλά και στα όρια των άλλων, καθώς και να εξελισσόμαστε με ασφάλεια.

Ο δάσκαλος επίσης τονίζει ότι όλες οι υπάρξεις του σύμπαντος ορατές και αόρατες έχουν όρια, ο μόνος που δεν έχει όρια είναι ο Δημιουργός… Επομένως λοιπόν, εμείς χρειάζεται να θυμόμαστε, να θέτουμε τα όρια μας στο σύμπαν, για να είμαστε ισορροπημένοι. Είναι μία πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας…

Η έννοια Trinicore έχει μεγάλη σημασία. Ο Δάσκαλος θέλει να επιστήσει την προσοχή μας στην φύση όλων των δημιουργημάτων του σύμπαντος. Όλα τα δημιουργήματα έχουμε έναν τριαδικό πυρήνα, ο οποίος είναι το αθάνατο Πνεύμα, όπου από εκεί έρχεται η θεραπεία.

Διδάσκει ότι η ένωση με τον πυρήνα μας, με τον μεγάλο Νου του σύμπαντος είναι ο σκοπός μας και είναι σημαντικό για την εξέλιξη μας.

Ενώ το Ev- therapy, σημαίνει ότι είναι αδύνατον να θεραπευτεί κάποιος αν δεν το επιθυμεί ειλικρινά. Έχει καθοριστική σημασία η συνεργασία του θεραπευόμενου στη θεραπεία.

Mόνο τότε πραγματικά επιτυγχάνεται θεραπεία!

Το su jok μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάντα, σε όλες τις περιπτώσεις και παντού.

Η εφαρμογή του είναι απολύτως ασφαλής, δεν υπάρχουν παρενέργειες, περιορισμοί και αντενδείξεις της θεραπείας αυτής. Ενώ επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα της στις περισσότερες ασθένειες, είναι συγκρίσιμη με την υψηλότερη αποτελεσματικότητα της νοσηλείας.

Η θεραπεία su jok περιλαμβάνει δύο επίπεδα. Η επιθυμία του γιατρού Πακ Ζε Βου ήταν το πρώτο επίπεδο να διαδοθεί παγκοσμίως έτσι, που κάποια μέρα να εφαρμόζεται ως αυτοθεραπεία σε κάθε σπίτι ...
Στο πρώτο επίπεδο θεραπεύονται οι ασθένειες μέσω των προβολών τους στα χέρια και στα πόδια. Όλα τα τμήματα του σώματος μας αντιστοιχούν με ένα σημείο στα χέρια και στα πόδια μας.

Όταν ασκούμε πίεση (με μασάζ, με σπόρους, με μαγνήτες, με βελόνες) ή όταν ζεσταίνουμε με μόξα (ένα θεραπευτικό βότανο) σε κάποιο σημείο του χεριού ή του ποδιού, επηρεάζεται το ανάλογο τμήμα στο σώμα και με αυτόν τον τρόπο θεραπεύεται.

Αυτό που γίνεται ουσιαστικά με την πίεση είναι να δίνεται εκείνη τη στιγμή εντολή στον εγκέφαλο να θεραπεύσει το ασθενές σημείο, ενώ παράγονται θεραπευτικοί παλμοί που κατευθύνονται στο όργανο που νοσεί.
Αυτοί οι παλμοί ενεργοποιούν σύνθετους ρυθμιστικούς μηχανισμούς που αντιτάσσονται στην αρρώστια.

Προσοχή όμως, για να πραγματοποιηθεί η θεραπεία χρειάζεται ο οργανισμός να έχει περίσσευμα ενέργειας για να το επιτελέσει, γιατί την ενέργειά του θα την χρησιμοποιήσει πρωτίστως για όλες τις απαραίτητες λειτουργίες όπως είναι η χτύποι της καρδιάς και η πέψη και όση περισσέψει θα τη διαθέσει για την αποκατάσταση της βλάβης, που του υποδεικνύουμε να κάνει. Για αυτό πολλές φορές χρειάζεται να περάσουμε τη θεραπεία στο δεύτερο επίπεδο του su jok όπου είναι ενεργειακή θεραπεία, ώστε να τροφοδοτηθεί ο οργανισμός με την θεραπευτική ενέργεια των υψηλότερων διαστάσεων και έτσι να έχει την απαραίτητη ενέργεια να αποκαταστήσει τη ζημιά, είτε στο σώμα, είτε οπουδήποτε χρειάζεται.

Βέβαια οι θεραπευτές εφαρμόζουν κυρίως το δεύτερο επίπεδο του su jok γιατί ως ενεργειακή θεραπεία επιδρά δυναμικότερα σε όλα τα επίπεδα ενός ανθρώπου (σωματικό – συναισθηματικό – νοητικό – πνευματικό).

Το δεύτερο επίπεδο επομένως είναι κβαντομηχανικής βάσεως, γιατί είναι μία ενεργειακή θεραπεία. Όπως όλες οι ενεργειακές θεραπείες, ανυψώνει την ενέργεια μας, θεραπεύοντας με αυτόν τον τρόπο, όλα τα επίπεδα και κυρίως την αιτία της ασθένειας. Αυτό στο su jok επιτυγχάνεται μέσω της άμεσης ρύθμιση όλων των μεσημβρινών, δηλαδή με τη ρύθμιση της σωστής ροής της ενέργειας, που δέχονται από την Πηγή μας. Παρεμβαίνοντας λοιπόν, πάνω σε συγκεκριμένα δάκτυλα, στα σημεία από όπου περνάνε συγκεκριμένοι μεσημβρινοί, είτε επιταχύνεται, η ροή της ενέργειας του μεσημβρινού, είτε επιβραδύνεται.

Παροτρύνω και σε εσένα να κάνεις καθημερινά su jok στον εαυτό σου, στα παιδιά σου, όπου νιώσεις ότι χρειάζεται.

Είναι πανεύκολο! αρκεί μία μπάλα με σκληρά δοντάκια και με αυτή να κάνεις μασάζ, ή στα χέρια ή στα πόδια. Αλλά χρειάζεται να επιμείνεις στα σημεία που νιώθεις πόνο, αυτό ίσως σημαίνει ότι στα όργανα που αντιστοιχούν με τα σημεία πόνου χρειάζεται φροντίδα.

Ενώ αυτός είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους να προλαμβάνονται ασθένειες γιατί έτσι μπορούν να θεραπευτούν στην έναρξη τους… Μπορείς όμως επίσης με αυτόν τον τρόπο να ηρεμήσεις από τον πόνο ακαριαία, αν βρεθείς ποτέ σε μία έκτακτη ανάγκη, ώστε να μπορέσεις με ηρεμία να μεταβείς στον πλησιέστερο γιατρό.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία εναλλακτική – ενεργειακή θεραπεία δεν αντικαθιστά την ιατρική, παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στις ολιστικές θεραπείες. Κάθε μορφή θεραπείας προέρχεται από το Πνεύμα, είναι απαραίτητη και έχει τη δική της σημασία, ανεκτίμητη αξία και συμβολή στην υγεία μας και την ισορροπία μας.

Όταν νιώσουμε κάποιου είδους ενόχληση πάντα επισκεπτόμαστε αρχικά τον θεράποντα ιατρό μας.

Main Description
2866479

Follow me on Social Media

 

Footer
2864918